Bakanlıktan satılık Michael Jordan imzalı ayakkabı

Ticaret Bakanlığı, gümrük işlemleri tamamlanmadığı için gümrükte terk edilen ABD'li eski basketbolcu Michael Jordan imzalı 3 çift spor ayakkabıyı 5 milyon lira fiyatla satışa sundu.

PARADURUMU PARADURUMU
Bakanlıktan satılık Michael Jordan imzalı ayakkabı

Ticaret Bakanlığı'nın e-ihale aracılığıyla satışa sunduğu ürünler arasında özellikle "Koleksiyonluk spor malzemeleri" kategorisinde bulunan spor ayakkabılar büyük ilgi çekti. Bakanlık, gümrük işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle terk edilen eski ABD'li basketbol efsanesi Michael Jordan imzalı 3 çift spor ayakkabıyı 5 milyon lira fiyatla satışa çıkardı.

NBA'nin efsanevi isimlerinden biri olan Michael Jordan'a ait olduğu belirtilen bu 3 çift spor ayakkabı, 15 Nisan'da ihaleye sunuldu. Ayakkabılar, Mersin Tasfiye İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 Numaralı Tasfiye Ambarı'nda bulunuyordu ve satış fiyatı 5 milyon lira olarak belirlendi. Ancak, ihale süresince herhangi bir teklif gelmedi. Bakanlık, bu durum üzerine ayakkabıları aynı gün tekrar ihaleye çıkardı ancak henüz bir teklif alınmadı.

Geçen yıl, Michael Jordan'ın 1998 NBA final maçında giydiği bir çift ayakkabı, New York'taki Sotheby's Müzayede Evi'nde 2,2 milyon dolara satılmıştı. Bu ayakkabı, şimdiye kadar satılan en pahalı spor ayakkabı unvanını taşıyor. Jordan'ın kariyerinin başlarında giydiği bir başka spor ayakkabı ise 2021'de yapılan bir açık artırmada 1,47 milyon dolara alıcı bulmuştu.
 
 
 
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER