Bakan Şimşek’ten enflasyon mesajı! O tarihte enflasyon tek haneli rakama düşecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olan enflasyon ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Şimşek, o tarihi işaret ederek, “enflasyonun tek haneli rakama düşecek” dedi. Bakan Şimşek’in konuşmasının detayları işte sizlerle...

PARADURUMU PARADURUMU
Bakan Şimşek’ten enflasyon mesajı! O tarihte enflasyon tek haneli rakama düşecek!

Bakan Şimşek, katıldığı toplantıda, konuşma yaparak, “enflasyon Mayıs ayında yüzde 70’in üzerine çıkarak zirveyi bulacak, daha sonra ise uygulamaya konulan programla birlikte hızlı bir şekilde düşmesini planlıyoruz” dedi. 2026 yılını işaret eden Şimşek, “2026 yılında tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız” dedi.

Şimşek, Türk-Alman ilişkileri ile alakalı açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl 8.’si düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Günü’nde “Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) tarafından Düsseldorf Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılarak Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklama yaptı.

“Bir sunum yapmak istiyorum hem Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği süreçle ilgili hem de Türk-Alman ilişkileri ile alakalı” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

Şimşek “Biz Türk girişimcilerin Almanya’da yatırım yapmasından memnunuz, aynı zamanda Türkiye’de yatırım yapmanızı isteriz. O nedenle çok kısa bir şekilde Türkiye’nin neden yatırımcı için cazip bir ülke olduğundan bahsedeceğim. Temel makroekonomik dengesizlikleri çözmek adına uygulamaya koyduğumuz bir program var. Bu programımız şuan da çalışıyor. Türkiye, Almanya kadar olmasa da büyük bir ekonomi” diyen Şimşek, geçen sene cari kurlarla 1,1 trilyonu aştı ama nüfusuna, çalışma çağındaki nüfusuna, satın alma gücü paritesiyle milli gelirine baktığınız zaman neredeyse 15-17 Avrupa Birliği üyesi ülke büyüklüğünde bir ülke” olduğuna dikkat çekerek, “Yatırım yapmak adına gittiğiniz pazarın büyük olması önemli. Bu anlamda Türkiye büyük ve önemli bir partner” dedi.

Şimşek “2026 yılında enflasyon tek haneye düşecek” dedi.

2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğini belirten Şimşek, Mayıs ayında yüzde 70’in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağını akabinde ise mevcut durumda uygulamada olan program doğrultusunda enflasyon hızlı bir şekilde düşerek, 2026 yılında tek haneli enflasyona dönmüş olacağını açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER