Altın fiyatları yükselecek mi? Uzmandan açıklamalar

Gram ve ons fiyatlarının belirgin hareketliliği altın için yeni rekor seviyelerin sınanmasına neden oluyor. Ancak, altının yeniden tarihi zirvelere ulaşıp ulaşmayacağı merak konusu. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, bu konuda merak edilen soruları yanıtladı.

PARADURUMU PARADURUMU
Altın fiyatları yükselecek mi? Uzmandan açıklamalar

Altın fiyatlarında belirgin dalgalanmalar, halkın dikkatini çekiyor. Acaba altın yeni zirvelere mi ulaşacak? Bu soruların cevabını İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nden Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım verdi. Yıldırım, ülkeler arasındaki gerilimlerin ve çatışmaların küresel piyasalarda ciddi bir endişeye yol açtığını belirtti. Özellikle stratejik öneme sahip coğrafyalarda yaşanan olayların, jeopolitik riskleri artırabileceğini ve bölgesel istikrar ile enerji tedarikinde önemli kaygılara neden olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Hakan Yıldırım, artan jeopolitik risklerin yatırımcıları güvenli liman olarak kabul edilen altına yönlendirdiğini belirtti.
 
Hürriyet'te yer alan habere göre; Doç. Dr. Hakan Yıldırım, “Kripto varlık fiyatlarının, yaşanan panik havasından anlık olarak etkilendiği göze çarpıyor. Özellikle ilk sekiz kripto varlık değerlendirildiğinde Bitcoin, Ethereum, BNB, Solana, XRP ve Dogecoin gibi kripto varlıklar ciddi kayıplar yaşarken, değeri Amerikan Doları'na sabit olan Tether sınırlı bir yükseliş içerisinde hareket etti.” dedi.

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, İran ile İsrail arasındaki gerilimin başlamasından önce ons cinsinden altın fiyatları her geçen gün tarihi zirvelere imza atmakla birlikte uluslararası finans kuruluşların altın fiyatlarındaki yukarı yönlü trendin devam edeceği izlenimi verdiğini dile getirdi. Yıldırım, İran ile İsrail arasındaki gerilimin devam etmesi, savaş olasılığının artması ya da savaşın söz konusu olmasının altın fiyatlarında yeni zirveler oluşturabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, “Özellikle savaş ihtimallerinin artması veya savaşın söz konusu olması durumu, bölgedeki petrol arzının güvenliği üzerinde tehdit oluşturabilir. Bu durum piyasalarda büyük bir endişe oluşturabilir. Petrol üretim veya taşımacılığının yapıldığı bölgeler üzerinde bir tehdit söz konusu olursa petrol fiyatlarında büyük bir sıçrayış görülebilir” sözlerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER