5000 liradan fazla olan paranızı geri alabileceksiniz! Ev sahiplerini sevindirecek haber geldi!

Ev sahibi olan vatandaşlar için müjdeli bir haberle karşınızdayız. Tapu sahibi olan bireyler 5 yıllık emlak vergilerin geri alabilecek! Nasıl mı? Emlak vergisini alabilmek için gereken koşullar neler, nasıl bir yol izlenmeli öğrenmek istiyorsanız haberini devamını mutlaka okumalısınız!

PARADURUMU PARADURUMU
5000 liradan fazla olan paranızı geri alabileceksiniz! Ev sahiplerini sevindirecek haber geldi!

Emlak vergisi mükelleflerinin yüzü gülecek. Bu hususta gelişmeleri tüm detayları ile sizlere buluşturuyoruz. Emlak vergisi muafiyetinden haberdar olmayan tapu sahipleri gözlerini ve kulaklarını dört açsın.

Tapu sahipleri son beş sene içerisinde ödedikleri vergileri geri alabilme olanağına sahiptir. Geriye dönük beş yıllık para iadesini alabilmek için başvuru yapılması gerekmektedir.

Emlak vergisi muafiyeti için gereken koşullar nelerdir? Vergiden muaf olmak için ne yapmak gerekir?

Muafiyet için emlak sahiplerine ait tek bir konut olması, konutun büyüklüğünün de 200 metrekareyi aşmamış olması gerekmektedir. Ayrıca konut sahiplerinin emekli aylığı dışında başka bir gelire sahip olmaması gerekir.

Emlak vergisi için muafiyet hakkına sahip olanlar arasında ev hanımları, şehit eşleri ve yetim çocukları, gaziler ve işsiz vatandaşlar yer almaktadır. Vergiden muaf olmak isteyen ve kriterlere uyan kişiler dilekçe ile belediyelere müracaatta bulunmalıdır. Başvurular kabul edildiği taktirde son beş sene ödenen konut vergisinin geri alınması mümkün hale gelecektir.

 5000 liradan fazla olan paranızı geri alabileceksiniz! Ev sahiplerini sevindirecek haber geldi! - Resim : 1
Emlak vergisi mükellefleri ödemlerini nasıl yapabilir?

Konut sahibi olan vatandaşlar konut vergilerini sene içinde iki eşit taksit ile ödemektedir. İkinci taksitlerin ödeme süreci 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren başlamıştır.  Kasım ayı boyunca ödemeler yapılabilir.  Ayrıca Vergi Usul Yasası gereğince gereksiz yere yapılan vergi ödemeleri kişilere geri iade edilmektedir.

Bu ödeme şeklinin yanında farklı ödeme yöntemleri de vardır.  Örneğin emlak vergisi mükellefleri T.C kimlik numaralarını kullanarak veya sicil numaralarını kullanarak internet üzerinden ödemelerini yapabilir.

Bunların yanında pek çok belediyenin e-Devlet sayfasına giriş yaparak sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgilerine erişim sağlamak mümkündür.  Kısaca konut vergisi için ödeme yapmak isteyenler vezne, posta çeki ve e- belediye ile bankalara havale veya EFT yapma yöntemlerini kullanabilirler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER