Pakistan'daki uçak kazasından kurtulan kişi dehşet anlarını anlattı!

Pakistan'ın Karaçi kentinde onlarca kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında sadece iki kişi kurtulmayı başardı. Kazada sağ kurtulan Muhammed Zubeir dehşet anlarını, "Her yeri ateş sardı. Sadece alevler gördüğümü hatırlıyorum" dedi. Yerleşim birimine düşen uçak 25 binaya da zarar verdi.

Pakistan'daki uçak kazasından kurtulan kişi dehşet anlarını anlattı! - Sayfa 1

Pakistan Uluslararası Havayolları'nın (PIA) dün iniş sırasında düşen PK 8303 sefer sayılı Lahor-Karaçi uçuşunu yapan yolcu uçağında, iki kişi dışında 91 yolcu ve 7 mürettebat hayatını kaybetti.

110
Pakistan'daki uçak kazasından kurtulan kişi dehşet anlarını anlattı! - Sayfa 2

Sindh Eyalet Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Karaçi Cinnah Havalimanı'na iniş sırasında teknik aksaklık nedeniyle Model Colony isimli yerleşim alanına düşen uçaktan Bank of Punjab Genel Müdürü Zafer Mesud ile mühendis olduğu belirtilen Muhammed Zubeir kurtuldu.

210
Pakistan'daki uçak kazasından kurtulan kişi dehşet anlarını anlattı! - Sayfa 3

Bakanlık, dün 3 olarak açıklanan kurtulanlardan birinin yolcu değil mahalle sakini olduğunu belirtirken uçakta ölen sayısını ise 97 olarak duyurdu. Uçağın düştüğü yerleşim alanında yaşanan can kaybı ve yaralanmalara yönelik ise henüz bir açıklama yapılmadı.

310
Pakistan'daki uçak kazasından kurtulan kişi dehşet anlarını anlattı! - Sayfa 4

Bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan Pakistan ordusu yetkilileri, iki kişi dışında tüm mürettebat ve yolcuların öldüğü kazada, 25 binanın kısmen ya da tamamen zarar gördüğünü bildirdi.

410