Otomobil piyasası karışacak! İşte Yeni Tofaş Şahin – Fiyatını kimse böyle beklemiyordu

Ülkemizde otomobil dünyasında heyecanla beklenen Yeni Tofaş Şahin ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı. Otomobil piyasasını karıştıracak Yeni Tofaş Şahin ve tüm ayrıntılar haberimizde…

Otomobil piyasası karışacak! İşte Yeni Tofaş Şahin – Fiyatını kimse böyle beklemiyordu - Sayfa 1

Türkiye'de bir döneme damgasını vuran efsane kuş serisi yeni yüzü ile geri dönüyor. İşte kuş serisinin yeni modelleri ile ilgili son detaylar.

Otomobil piyasası karışacak! İşte Yeni Tofaş Şahin – Fiyatını kimse böyle beklemiyordu - Sayfa 2

Otomobil sektöründeki ikonik modeller arasında yer alan Tofaş Şahin, Türkiye haricinde Mısır ve Etiyopya gibi farklı ülkelerde de üretilmişti. Hatta Türkiye’de hala trafikte olan Şahin modellerinin bire bir aynı olarak üretildikleri son ülke de Etiyopya olmuştu.

Otomobil piyasası karışacak! İşte Yeni Tofaş Şahin – Fiyatını kimse böyle beklemiyordu - Sayfa 3

Araç piyasasında yaşanan stok sorunları nedeniyle Etiyopya yıllardır rafta tuttuğu Şahin üretimini bir kez daha gündeme getirdi. Nitekim uzun bir aradan sonra Tofaş Şahin, Holland Docc ismi ile tekrardan yollara dönmüş oldu.

Otomobil piyasası karışacak! İşte Yeni Tofaş Şahin – Fiyatını kimse böyle beklemiyordu - Sayfa 4

Hemen belirtelim. Etiyopya’da üretilen son model Şahinler ile ülkemizde 2002 yılında üretilen son Şahinler aynı. Yani motorundan tutun da kaportasına kadar bir farklılığın olmadığını dile getirebiliriz.