Omicron varyantına iki yeni belirti daha eklendi

Londra’daki Imperial College’da yapılan analizlere göre, Omicron varyantına mide bulantısı ve kusma gibi iki yeni belirti eklendi

Omicron varyantına iki yeni belirti daha eklendi - Sayfa 1

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, Covid-19'un Omicron varyantına mide bulantısı ve kusma gibi iki yeni belirti eklendiğini hatırlatarak, "Yeni belirtilerin bazıları farklı hastalıklara da işaret edebileceği için ayırıcı tanının olması gerekiyor." dedi.

Omicron varyantına iki yeni belirti daha eklendi - Sayfa 2

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Elkin, Londra’daki Imperial College’da yapılan analizlere göre, Omicron varyantına mide bulantısı ve kusma gibi iki yeni belirti eklendiğini aktardı. 

Omicron varyantına iki yeni belirti daha eklendi - Sayfa 3

Elkin, yeni belirtilerin bazılarının farklı hastalıklara da işaret edebileceği için ayırıcı tanının olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Omicron varyantına iki yeni belirti daha eklendi - Sayfa 4

Nurten Elkin, ‘’Omicron varyantında da izolasyon ve temaslı takibi sıkı bir şekilde kontrol edilmeli. Özellikle aşı tereddüdü yaşayan kişileri hedefleyen bilgilendirmelerin yapılması, aşılanmamış kişilerin hızla aşılanmaları, birincil aşılanma takvimini tamamlamış kişilerin de hatırlatma dozlarını hızla olmaları sağlanması gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.