Olta iğnesi yutan martıya tedavi

Aydın'da, denizde yüzen çift tarafından suda hareketsiz bulunan ve kursağına olta iğnesi takıldığı belirlenen martı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Martı, tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılacak.

Olta iğnesi yutan martıya tedavi - Sayfa 1

Davutlar sahilinde yüzen Sevgi ve Erol Atabey çifti, suda hareketsiz buldukları martıyı Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. 

Olta iğnesi yutan martıya tedavi - Sayfa 2

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyelerinin de yakından ilgilendiği martının kursağına olta iğnesi takıldığı, ayaklarına da misine ipinin dolandığı görüldü. 

Olta iğnesi yutan martıya tedavi - Sayfa 3

Martı, yapılan incelemenin ardından Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderildi. Röntgen çekilen martının kursağında olduğu tespit edilen olta iğnesi, operasyonla çıkarıldı. Tedavisine başlanan martı, daha sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Olta iğnesi yutan martıya tedavi - Sayfa 4

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Bazı martılar tesadüfi olarak duyarlı insanlar tarafından görülerek kurtarılması sağlanıyor. Ancak her martı bu kadar şanslı olmayabiliyor.