"Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli"

Kapanmanın biteceği 17 Mayıs sonrası için atılacak adımlar beklenirken, Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli” uyarısında bulundu.

"Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli" - Sayfa 1

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, 17 Mayıs sonrası konuşulan normalleşme planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

113
"Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli" - Sayfa 2

Ökten, "17 Mayıs’tan sonra yeni bir normalleşme sürecine girmek için günlük yeni vaka sayılarının binin altına inmesi, ölüm sayılarının tek rakamlı sayılara gerilemesi gerekir. Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan normalleşme sürecinden bahsedemeyiz" dedi.

213
"Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli" - Sayfa 3

Vatandaşların salgın tedbirlerinin başladığı 29 Nisan’da özellikle İstanbul, Ankara gibi vaka oranının çok yüksek olduğu illerden Akdeniz ve Ege bölgesine gitmeye başladığını anımsatan Ökten, "17 Mayıs’tan sonra o insanlar geri dönecek. Bu hareketlilik daha önce Karadeniz ve Ankara’da iktidar tarafından yapılan kongrelerden sonra gördüğümüz gibi vaka sayısını artırabilir" diye konuştu.

313
"Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli" - Sayfa 4

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a konuşan Ökten, yaşanan durumun bir “tam kapanma” olmadığını vurgulayarak, "Hizmet sektörünün yüzde 61’i çalıştı. Genel olarak baktığımızda çalışanların sadece yüzde 17’lik kısmı çalışmadı" dedi.

413