Normalleşme sürecinde yoğun bakımdaki hasta sayısı yükseldi

Koronavirüs salgınında 1 Haziran tarihi itibari ile başlayan normalleşme sürecinde hem vaka sayısında hem de yoğun bakımda yatan hasta sayısında artış yaşandı.

Normalleşme sürecinde yoğun bakımdaki hasta sayısı yükseldi - Sayfa 1

Çin, Hubey’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip corona virüssalgının yayılımı hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin de arasında bulunduğu pek çok ülke virüse karşı aldığı olağanüstü tedbirleri kademeli olarak kaldırdı. 

116
Normalleşme sürecinde yoğun bakımdaki hasta sayısı yükseldi - Sayfa 2

1 Haziran’dan itibaren kısıtlamaları gevşetmeye başlayan Türkiye’de normalleşme süreciyeni tip corona virüsün neden olduğu Kovid-19 hasta sayısında artışa yol açtı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü “Yaz aylarında tablonun daha iyi olmasını bekliyorduk ancak olmadı” derken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tüfek, “Mevcut tablo bizi memnun etmiyor” değerlendirmesi yaptı.

216
Normalleşme sürecinde yoğun bakımdaki hasta sayısı yükseldi - Sayfa 3

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, sosyal mesafe, maske takma ve hijyen gibi bireysel tedbirlere uyulmaması ve halkın umursamazlığı hem vaka sayısını hem de yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının yükselmesine neden oldu. Türkiye’de tespit edilen Kovid-19 hasta sayısı 209 bin 962’ye ulaşırken, 9 Temmuz itibarıyla yoğun bakımdaki hasta sayısı ise son iki aylık dönemin en yüksek seviyesine tekrar geldi.

316
Normalleşme sürecinde yoğun bakımdaki hasta sayısı yükseldi - Sayfa 4

Kovid-19 tablosunda son olarak 9 Mayıs’ta 1168 hastanın tedaviye alındığı yoğun bakımdaki rakam, 9 Temmuz itibarıyla 1179’a ulaştı. Yoğun bakımda 9 Mayıs’tan bu yana en yüksek hasta sayısına ulaşılırken, normalleşmenin başladığı haziran ayının ilk haftasına göre de yoğun bakım hastasayısında yaklaşık yüzde 50’lik artış oldu. En son 22 Mayıs’ta 401 olan entübe hasta sayısı ise dün itibarıyla 399 olarak açıklandı.

416