Normalleşme adımlarına Müftüoğlu yorumu: Yeni strateji bu haliyle güven vermiyor

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken Türkiye’nin hayata geçirdiği yeni normalleşme kararlarını değerlendirdi. Müftüoğlu "Yeni strateji bu haliyle pek de inandırıcı görünmüyor, güven vermiyor" yorumunu yaptı.

Normalleşme adımlarına Müftüoğlu yorumu: Yeni strateji bu haliyle  güven vermiyor - Sayfa 1

"Kontrollü normalleşme" kararı ile birlikte eğitim öğretime açılan sınıfların öğrencileri okulda yüz yüze eğitime başladı. Restoran, lokanta, kafeler hazırlıklarını tamamlayıp müşterilerini aldı. 

Normalleşme adımlarına Müftüoğlu yorumu: Yeni strateji bu haliyle  güven vermiyor - Sayfa 2

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni normalleşme adımlarına ilişkin olarak, "Yeni strateji bu haliyle pek de inandırıcı görünmüyor, güven vermiyor" yorumunu yaptı.

Müftüoğlu bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Normalleşme adımlarına Müftüoğlu yorumu: Yeni strateji bu haliyle  güven vermiyor - Sayfa 3

Prof. Müftüoğlu, Hürriyet’te kaleme aldığı köşe yazısında Türkiye’nin yerinde karar uygulamasına başlamasıyla ilgili olarak şunları yazdı:

Uygulamanın esasında, “kademeli esnetme” yerine “renklendirilmiş normalleşme” diyebileceğimiz farklı bir uygulama var. Enfeksiyon hastalıkları veya halk sağlığı uzmanı olmasam da süreci başından beri dikkatle izleyen, her aşamasında ilgili hocalarla yoğun bilgi alışverişinde bulunan 40 yıllık bir “hekimlik tecrübesi”yle baktığımda bu yeni uygulamaya katıldığımı, yürekten bir “Evet, doğrusu yapıldı” diyebileceğimi söylemem çok güç. Üstelik itiraf edeyim, benim gibi düşünen uzmanların sayısı da oldukça fazla. Kısacası bu yeni uygulama, bu yeni strateji bu haliyle pek de inandırıcı görünmüyor, güven vermiyor.

Normalleşme adımlarına Müftüoğlu yorumu: Yeni strateji bu haliyle  güven vermiyor - Sayfa 4

Son kararlar hakkında bazı soruları olduğunu dile getiren Prof. Müftüoğlu, bunları şöyle sıraladı: