Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın’dan 14 sayfalık dilekçe: “Örgütün yapısını anlattı, yüksek güvenlikli cezaevine alındı”

Sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen Nihal Candan’ın çete suçlamasıyla 459 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan eski polis memuru sevgilisi Onur Apaydın, mahkemeye bir dilekçe sundu. Apaydın’ın avukatları, bu dilekçenin sosyal medyaya yansımasının ardından müvekkillerinin yüksek güvenlikli cezaevinde tek kişilik koğuşa alındığını açıkladı.

Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın’dan 14 sayfalık dilekçe: “Örgütün yapısını anlattı, yüksek güvenlikli cezaevine alındı” - Sayfa 1

Cezaevinde 37 kiloya düşünce sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliyesine karar verilen sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın eski polis memuru sevgilisi Onur Apaydın’ın avukatları Ayşenur Çolak ve Nihat Nuri Akar, Apaydın’ın ifadelerinden oluşan 14 sayfalık dilekçeyi mahkemeye sundu.
 

Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın’dan 14 sayfalık dilekçe: “Örgütün yapısını anlattı, yüksek güvenlikli cezaevine alındı” - Sayfa 2

TEK KİŞİLİK KOĞUŞA ALINDI
 Avukat Akar, dilekçede yer alan ifadelerin sosyal medyaya düşmesi nedeniyle Onur Apaydın’ın can güvenliği gerekçesiyle başka bir cezaevine sevk edildiğini söyledi.

Dün sevki gerçekleştirilen Apaydın’ın S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik bir koğuşta olduğu öğrenildi.

Adliye önünde konuşan avukat Ayşenur Çolak, Apaydın’ın çete lideri olmadığını savundu.

Çolak, Apaydın’ın verdiği dilekçenin sosyal medyada etkin pişmanlık dilekçesi olarak yansıtıldığını ancak durumun böyle olmadığını ileri sürdü.

“Bu müvekkilimin ve Candan kardeşlerin masum olduğuna ilişkin bir ifadedir.” idiasını dile getiren Çolak, “Ayrıca örgüt yapısını anlatan, örgütün piramit ve kapsamlarını anlatan, örgütün suç gelirleriyle elde ettiği mal varlığını anlatan bir ifadedir.” görüşünü savundu.

Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın’dan 14 sayfalık dilekçe: “Örgütün yapısını anlattı, yüksek güvenlikli cezaevine alındı” - Sayfa 3

Çolak  iddialarını şöyle sürdürdü:

“Candan Kardeşler ve müvekkilim Onur Apaydın masum olmasına rağmen 6 aydır tutukludur. Bu tutukluluk zarfında bahsedilen örgüt, dışarıda gerçekten de hala eylemlerini devam ettirmektedir ki yakın zamanda operasyonlar da gerçekleştirilmiştir bu duruma ilişkin. Biz avukatlar olarak dosyanın takibindeyiz. Yargının da adil bir şekilde sonuçlanacağı temennisindeyiz.”

Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın’dan 14 sayfalık dilekçe: “Örgütün yapısını anlattı, yüksek güvenlikli cezaevine alındı” - Sayfa 4

“SARALLAR ÖRGÜTÜNÜN YAPISINDAN VE İŞLEYİŞİNDEN BAHSETTİ”
 cApaydın’ın verdiği ifadede Sarallar isimli suç örgütünü işaret ettiğini ileri süren Çolak, “Onur Bey kendi ifadesinde Sarallar örgütünün yapısından ve işleyişinden, eylemlere nasıl karıştığından bahsetmektedir. Ancak kendisinin ve Candan kardeşlerinin sırf o soruşturma başlatıldığı esnada fenomenler furyasından dolayı gerçek suçlular kendilerini perdelemek için Candan kardeşleri ve kendisini bu dosyada piyon olarak sunmuşlardır.”  iddiasını dile getirdi. 

Gerçek suçluların kendilerini perdelemek için Apaydın ve Candan kardeşleri kullandığını öne süren Çolak, “Bu başarının sayesinde hala kendi eylemlerine bugün bile devam edebilmekteler.” dedi.