NATO Liderler Zirvesi'ne Edi Rama'nın ayakkabıları damga vurdu!

NATO Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olan Washington'da, zirve öncesinde liderlerin katılımıyla bir aile fotoğrafı çekildi. Fotoğraf çekimi sırasında, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın ayakkabıları gözlerden kaçmadı.

NATO Liderler Zirvesi'ne Edi Rama'nın ayakkabıları damga vurdu! - Sayfa 1

NATO Liderler Zirvesi'nin açılış oturumu, dünya devletlerinin ve hükümetlerin başkanlarının katılımıyla Washington'da başladı. ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirve öncesinde düzenlenen resmi törende liderleri ağırladı.

NATO Liderler Zirvesi'ne Edi Rama'nın ayakkabıları damga vurdu! - Sayfa 2

CNNTÜRK'ten Mariye Ekinci'nin haberine göre; Törenin ardından gerçekleştirilen geleneksel aile fotoğrafında, diğer liderler arasında sıra dışı kıyafetiyle Arnavutluk Başbakanı Edi Rama öne çıktı.

NATO Liderler Zirvesi'ne Edi Rama'nın ayakkabıları damga vurdu! - Sayfa 3

BEYAZ AYAKKABILARI GÜNDEM OLDU

NATO zirvesindeki resmi karşılama töreninin akabinde, ittifak üyesi ülkelerin liderleri, geleneksel aile fotoğrafı için bir araya geldi. Fotoğrafta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in Başbakanı Ulf Kristersson ve Birleşik Krallık'ın Başbakanı Keir Starmer ile yan yana poz verdi. Ancak objektiflere yansıyan en ilgi çekici detay, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın giyim tercihi oldu. Rama, resmi kıyafetinin altına spor ayakkabılar giyerek, diğer liderlerden ayrıldı ve bu seçimiyle dikkatleri üzerine topladı.

NATO Liderler Zirvesi'ne Edi Rama'nın ayakkabıları damga vurdu! - Sayfa 4

Edi Rama, Arnavutluk'un kültürel ve politik sahnesinde kendine has bir iz bıraktı. 1998 yılında Kültür Bakanı olarak atandığında, sanatçı kimliği ve özgün giyim tarzıyla hemen dikkatleri üzerine çekti. Genç neslin beğenisini kazanan Rama, renkli çorapları ve sporcu geçmişiyle tanındı.