Nagehan Alçı: Medya davayı sulandırıyor yalnızca seks konuşulsun istiyor

'Adnan Hocacılar' olarak tanınan gruba ilişkin yeni yargılama süreci başladı. Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Adnan Oktar, ‘zorla grup seks’, ‘çocuklara cinsel taciz’ gibi iddiaların da aralarında yer aldığı çeşitli suçlamalarla hakim karşısında Yargılamayı köşesine taşıyan Habertürk yazarı Nagehan Alçı medyayı davayı "sulandırmakla" suçladı. Alçı yapılan haberler için "Bu ‘seksi’ konular konuşulsun esas suç unsurları geri planda kalsın isteniyor." yorumunda bulundu.

Nagehan Alçı: Medya davayı sulandırıyor yalnızca seks konuşulsun istiyor - Sayfa 1

Adnan Oktar Suç Örgütüne yönelik dava, Silivri Cezaevi girişindeki duruşma binasında başladı. Konuyu köşesinde değerlendiren Nagehan Alçı "Bu operasyonu gerçekleştirmek kolay değildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve ekibi yıllardır yapılamayanı başardı ve sürecin en önemli adımı atılmış oldu. Ama işin henüz bitmediğini bilmeliyiz.  Adnan Oktar Örgütü ile tamamen hesaplaşılabilmenin önünde hâlâ engeller mevcut." diye yazdı. 

114
Nagehan Alçı: Medya davayı sulandırıyor yalnızca seks konuşulsun istiyor - Sayfa 2

"Bu duvarla toplum olarak yüzleşmeyi başarabilirsek yaşanan onca mağduriyetten, Türkiye’nin “Spotlight”ı olacak bir öykü çıkarabiliriz. Bunun için en çok biz gazetecilere görev düşüyor" diyen Alçı medyayı işi sulandırmakla suçladı. 

İşte Alçı'nın o yazısı; 

214
Nagehan Alçı: Medya davayı sulandırıyor yalnızca seks konuşulsun istiyor - Sayfa 3

MEDYA İŞİ SULANDIRIYOR

Ben bu davanın medya eliyle sulandırıldığını düşünüyorum. Bu işin içi boşaltılmamalı.

Adnan Oktar’ın doların düşüşü ve İstanbul seçimlerini dahi kendine bağladığı deli saçması iddiaları neden medyada bunca yer buluyor?

314
Nagehan Alçı: Medya davayı sulandırıyor yalnızca seks konuşulsun istiyor - Sayfa 4

Hem bunlar hem de Cumhurbaşkanına yönelik sözümona tehdit kokan küstah ve yalan ifadeler gördüğüm kadarıyla bu örgütün bir taktiği.

Bu ‘seksi’ konular konuşulsun esas suç unsurları geri planda kalsın isteniyor.

414