Muğla’da 6 organizatör tutuklandı

Muğla'da polis ve jandarma ekiplerince durdurulan 4 kamyonette 112 kaçak göçmenin yakalandığı operasyonda gözaltına alınan 6 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muğla’da 6 organizatör tutuklandı - Sayfa 1

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, 34 plakalı 4 kamyonetin içerisinde kaçak göçmen olduğu istihbaratına ulaştı. 

Muğla’da 6 organizatör tutuklandı - Sayfa 2

Muğla Otogar Kavşağı'nda 24 Temmuz tarihinde akşam saatlerinde polis tarafından 2, Bayır Mahallesi'nde jandarma ekiplerince 1 ve Aydın'ın Çine ilçesinde içerisinde polisler tarafından 1 olmak üzere durdurulan 4 kamyonette 108'i Afgan, 2'si Suriye ve 2'i İran olmak 112 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. 

Muğla’da 6 organizatör tutuklandı - Sayfa 3

Organizatör oldukları belirlenen 6 şüpheli ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.B., A.A., Y.A., A.M., tutuklandı. R.A. ile F.Y. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Muğla’da 6 organizatör tutuklandı - Sayfa 4

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılan R.A. ve F.Y’de daha sonra tutuklandı.