Milyonları ilgilendiren torba yasa: 7'den 70'e müjde

Kirada oturandan ev almak isteyene, emekliden polislere, kabin memurlarına ve yatırımcılara kadar milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba tasarı yasalaştı. İşte, Resmi Gazete’de bugün yarın yayımlanarak yürürlüğe girecek düzenlemeler.<br />

Milyonları ilgilendiren torba yasa: 7'den 70'e müjde - Sayfa 1

Kirada oturandan ev almak isteyene, emekliden polislere, kabin memurlarına ve yatırımcılara kadar milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba tasarı yasalaştı. İşte, Resmi Gazete’de bugün yarın yayımlanarak yürürlüğe girecek düzenlemeler.

115
Milyonları ilgilendiren torba yasa: 7'den 70'e müjde - Sayfa 2

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasa birçok kesime hitap eden düzenlemeler içeriyor.

215
Milyonları ilgilendiren torba yasa: 7'den 70'e müjde - Sayfa 3

Bunlardan en önemlisi düşük maaş alan emeklilerle ilgili olanı. Özellikle Tarım Bağkuru’ndan prim ödeyenlere veya ağırlıklı olarak 2008’den sonra asgari ücret üzerinden prim ödemesi olanlara düşük maaş bağlanıyordu.


315
Milyonları ilgilendiren torba yasa: 7'den 70'e müjde - Sayfa 4
En az bin TL olacak
Bağlanan maaşlar 600-700 liraya kadar iniyordu. Bu kapsamda 200 bin civarında emekli bulunuyor. Yeni yasa ile 1000 liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Bir başka deyişle 1000 liranın altında maaş alan emeklilere 400 liraya varan zamlar yapılacak.
415