Milyonlarca Tofaş Şahin sürücüsüne büyük müjde; 2023 modeli artık Türkiye’de

Otomobil dünyasında dengeleri değiştirecek Tofaş Şahin ile ilgili beklenen haber geldi. İşte herkesin merak ettiği o detay ve ayrıntılar…

Milyonlarca Tofaş Şahin sürücüsüne büyük müjde; 2023 modeli artık Türkiye’de - Sayfa 1

Türkiye’de efsaneleşen otomobilleri sayın dediğinizde akla gelen ilk modellerden birisi de Tofaş Şahin olacaktır. 2002 yılında ülkemizdeki üretimi sona eren Şahin’in hakları Mısır ve Etiyopya’ya satılmıştı. İşte bu ülkelerden Etiyopya yıllar sonra Şahin’i tekrardan satışa sundu.

Milyonlarca Tofaş Şahin sürücüsüne büyük müjde; 2023 modeli artık Türkiye’de - Sayfa 2

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Etiyopya bir süredir Tofaş Şahin’i satışa sunmayı zaten planlıyordu. Nitekim küresel ekonomik krizle tetiklenen çip krizi Etiyopta’nın bu kararında somut adımlar atmasına zemin hazırladı.

Milyonlarca Tofaş Şahin sürücüsüne büyük müjde; 2023 modeli artık Türkiye’de - Sayfa 3

Geçtiğimiz yılın sonlarında başlanan üretim ve geliştirme süreci 2023 ile birlikte sona erdi ve yeni nesil Tofaş Şahin modelleri satışa çıktı. Peki yeni nesil Tofaş Şahin modelleri bizlere neler vaat ediyor?

Milyonlarca Tofaş Şahin sürücüsüne büyük müjde; 2023 modeli artık Türkiye’de - Sayfa 4

Hemen açıklayalım. Yeni nesil Tofaş Şahin şasisinden tutun da motoruna kadar orijinali ile aynı. Bu noktada Etiyopya elde kalan son stokları kullanmış diyebiliriz. Dolayısıyla üretilen model sayısı hayli sınırlı. Zaten satışa çıktığı gün de tüm modeller tükenmiş.