Milyonlarca memur merakla bekliyor; 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti!

Memur maaş zam farkı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı ile ilgili son dakika açıklamaları merakla takip ediliyor. Emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşları ödenmeye başlandı. 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını alan memurlar için 14 günlük maaş farkı ödeme tarihi de yeniden gündeme geldi. 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti! İşte detaylar...

Milyonlarca memur merakla bekliyor; 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti! - Sayfa 1

Memur ve emekli maaşına yapılacak olan zam oranlarının netlik kazanmasıyla birlikte gözler zamlı maaşların yatacağına tarihe çevrildi. Emeklilerin zamlı maaş ödemeleri başlarken memur maaşlarına zam hesaplaması yetişmedi. Memurlar 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını alabildiler. 14 günlük maaş farkları ödemeleri için de tarih belli oldu...

Milyonlarca memur merakla bekliyor; 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti! - Sayfa 2

Memurlar 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını aldılar. Kalan 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplarına aktarılacak.  

 

Milyonlarca memur merakla bekliyor; 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti! - Sayfa 3

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi ve ödeme tarihi hakkında tarih verdi.

Milyonlarca memur merakla bekliyor; 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti! - Sayfa 4

Konuyla ilgili açıklama yapan Elitaş, 13 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Pazar günü yansımış olacaktı. Geçen hafta geçirebilseydik, cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi. Çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur."