Milyonlarca araçsever bu haberi bekliyordu: Merkez Bankası'ndan taşıt kredisi açıklaması!

Merkez Bankası, 2023 yılının dördüncü çeyreğinde, konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalış seyri zayıflayarak devam ederken, taşıt kredi talebindeki azalışın ise yerini artışa bıraktığını açıkladı.

Milyonlarca araçsever bu haberi bekliyordu: Merkez Bankası'ndan taşıt kredisi açıklaması! - Sayfa 1

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından bankaların 2023 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçları incelendi.

Milyonlarca araçsever bu haberi bekliyordu: Merkez Bankası'ndan taşıt kredisi açıklaması! - Sayfa 2

Merkez Bankası, banka incelemelerinin sonucuna göre yayınladığı değerlendirmesinde, 2023 yılının son çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartlardaki sıkılaşma seyrinin sona erdiğinin görüldüğünü belirtti.

Milyonlarca araçsever bu haberi bekliyordu: Merkez Bankası'ndan taşıt kredisi açıklaması! - Sayfa 3

"KREDİLERDEKİ SIKILAŞMA SON BULDU"

Merkez Bankası'nın anket sonuçlarından elde ettiği değerlendirme şöyle:

Alt kırılımlar incelendiğinde, büyük işletmelere verilen krediler ile yabancı para cinsinden açılan kredilere uygulanan standartlardaki sıkılaşma yönlü seyrin zayıflayarak devam ettiği, diğer işletme kredilerine uygulanan standartlardaki sıkılaşmanın ise son bulduğu gözlenmektedir.

Milyonlarca araçsever bu haberi bekliyordu: Merkez Bankası'ndan taşıt kredisi açıklaması! - Sayfa 4

2024 YILININ BİRİNCİ ÇEYREĞİ İÇİN BANKALARIN BEKLENTİLERİ

2024 yılının birinci çeyreği için bankaların beklentisi, genel olarak işletmelere verilen kredilere uygulanan standartların gevşemeye başlayacağı yönündedir. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde, konut ve taşıt kredilerine uygulanan standartlardaki sıkılaşma seyrinin belirgin şekilde zayıfladığı, diğer bireysel kredi türüne uygulanan standartlarda ise sıkılaşmanın sona erdiği görülmektedir.