Goldman Sachs 2023 için emtiaları öne çıkardı

Goldman Sachs'a göre emtialar 2023 yılında bir kez daha en iyi performans gösteren varlık sınıfı olacak ve yüzde 40'ın üzerinde getiri sağlayacaklar.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Goldman Sachs 2023 için emtiaları öne çıkardı

Goldman Sachs, emtiaların 2023'te yüzde 43 getiri sağlamalarını bekliyor.

ABD ve Çin'deki ekonomik zayıflıklar nedeniyle 2023 ilk çeyreğin emtialar için "inişli çıkışlı" olabileceğini belirten Goldman Sachs, ilk çeyrekten sonra ise petrol, doğal gaz ve metal fiyatlarının yeniden artmaya başlayacağını savundu.

Jeff Currie ve Samantha Dart liderliğindeki Goldman Sachs analistlerinin 14 Aralık tarihinde yazdıkları yatırımcı notunda, "Pek çok emtiada fiyatların  Mayıs 2022'ye kadarki dönemde yıllık bazda neredeyse ikiye katlanmalarına rağmen sektördeki sermaye harcamaları hayal kırıklığı yarattı. Yılın ilk yarısında görülen olağanüstü yüksek fiyatlar yeterli sermaye girişi yaratamadı ve uzun vadeli arz yetersizliklerini çözemedi" değerlendirmesini yaptılar.

Emtia fiyat hareketleri için önde gelen bil ölçüm olan S&P GSCI Toplam Getiri Endeksi'nin 2023 yılında yüzde 43 artacağını tahmin eden Goldman Sachs analistleri, bu yıl şu ana kadar yüzde 24 artış olduğuna da dikkat çektiler.

Goldman Sachs, bakır fiyatının 2023 yılının dördüncü çeyreğinde hali hazırdaki 8400 dolar/ton civarından 10.050 dolar/tona yükseleceğini tahmin etti.

Kaynak: Foreks

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER