Bolivya'nın eski geçici Devlet Başkanına 10 yıl hapis

Bolivya'da 2019 yılında Devlet Başkanı Evo Morales'in ordudan gelen baskı sonucu istifa etmesinin ardından kendini geçici Devlet Başkanı ilan eden Jeanine Anez, "anayasaya aykırı karar vermekten" suçlu bulunarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bolivya'nın eski geçici Devlet Başkanına 10 yıl hapis

Güney Amerika ülkesi Bolivya'nın La Paz kentinde, 2019 yılında Devlet Başkanı Evo Morales'in istifa ettirilmesinin ardından geçici olarak devlet başkanlığını üstlenen Jeanine Anez'in yargılandığı ve "2. darbe davası" olarak bilinen davada karar çıktı. La Paz'daki mahkeme, 2019-2020'de görevde olan 54 yaşındaki Anez'i "görev ihlali" ve "anayasaya aykırı karar alma" suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Anez, yargıca verdiği son ifadede, "Başkan olmak için parmağımı bile kıpırdatmadım, yapmam gerekeni yaptım. Başkanlığı anayasaya göre zorunluluktan üstlendim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER