THY hissesinde hedef fiyatını belirledi

İş Yatırım, THY hissesi için hedef fiyatını 34,00 TL'den 53,85 TL’ye yükseltirken "al" tavsiyesini korudu.

BORSAMATİK BORSAMATİK
THY hissesinde hedef fiyatını belirledi

İş Yatırım, THYAO hedef fiyatını 34,00 TL'den 53,85 TL’ye yükseltirken "al" tavsiyesini korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

"THYAO için önceki hisse başına 34.00 TL hedef fiyatımızı güçlü 4Ç21 finansallarının yansıtılması, kapasite, kargo ve yolcu birim gelir tahminlerimizdeki güncellemeler sonucu 53.85 TL’ye yükseltiyor ve AL tavsiyemizi koruyoruz.

THY’yi 2022 – 2023 yıllarının ortalama düzeltilmiş FAVÖK rakamını kullanarak 6.5x Firma Değ./FAVÖK çarpanı ile değerliyoruz. THY’nin ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlarından olumlu etkilenebileceğini düşünüyoruz.

Uygulanan yaptırımlar neticesinde Rusya’ya ait havayolları ve charter uçuşlarının olmadığı mevcut durumda THY Türkiye ve Rusya uçuşlarını gerçekleştiren tek havayolu durumunda.

Diğer taraftan, devam eden savaşın tedarik zincirini olumsuz etkilemesinin ve limanlarda trafik yoğunluğuna neden olmasının kargo birim gelirlerinde beklenen normalleşmeyi öteleyeceğini düşünüyoruz. THY’nin kargo birim gelirlerinde 2022’de 2021’e kıyasla dolar bazında %5 düşüş öngörmemize rağmen 2019 seviyesinin yaklaşık %86 üzerinde bulunuyor. Bu nedenle 2022’de yolcu talebindeki toparlanma beklentimizle birlikte kargo faaliyetlerindeki salgın öncesine kıyasla güçlü seyrinin THY’nin finansallarını desteklemeye devam edeceğini düşünüyoruz.

RUSYA – UKRAYNA SAVAŞININ TURİZM HEDEFLERİNE ETKİLERİ

Türkiye Rusya-Ukrayna savaşı öncesi 2022 yılında aşılanma oranlarındaki artış ile salgının görece kontrol altına alınmasıyla seyahat kısıtlamalarının azalması ve TL’deki değer kaybı ile Türkiye’nin ucuz tatil destinasyonu haline gelmesiyle 42 milyon turist ve 35 milyar dolar turizm geliri bekliyordu.

2022 hedefi her ne kadar 2019’da ağırlanan 51.81 milyon turist sayısının altında kalsa da, 2021’de ülkemizi ziyaret eden 29.36 milyon turiste kıyasla %43 artışa işaret ediyor. Ancak Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye’nin 2022 yılı turizm hedeflerinde aşağı yönlü risklere neden oluyor. Salgın öncesi 2019 yılında Türkiye’nin toplam turist sayısında Rusya %10, Ukrayna ise %2.4 paya sahipti.

Türkiye’yi ziyaret eden Rus turistlerin %40’ı orta gelir grubunda bulunurken, %65’i charter uçuşları tercih ediyor. Rusya’nın işgali sonrası ABD ve AB Rusya’ya yönelik uçuş yasakları dahil bir çok yaptırım uygulaması getirdi. Orta gelir grubuna ait Rus turist sayısında risk olsa da, yaptırımlar nedeniyle Avrupa’ya gidemeyen üst gelir grubuna ait Ruslar ise Türkiye’yi tercih edebilir.

Bu da Türkiye’nin 2022’de hem turist sayısında beklentinin altına kalmasına engelleyebilir hem de gelir anlamında da bir kayba uğramamasına neden olabilir. Kargo birim gelirlerinde normalleşme 2Y22’e ötelenebilir. 2021’de havayollarının kapasitelerini azaltması nedeniyle uçak gövde kargo arzındaki düşüşe karşın eticaretindeki büyüme kargo birim gelirlerinde dolar bazında iki kat artışa neden olmuş ve THY kargo operasyonları bundan büyük fayda sağlayarak karlılık  oranlarını 2019’un üzerine taşımayı başarmıştı.

2022’de dünya genelinde havayollarının kapasite artırımları nedeniyle uçak gövde kargo arzının artması ile kargo birim gelirlerinde normalleşme bekleniyor. Ancak Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle limanlardaki sıkışıklık, tedarik zincirindeki sıkıntılar ve navlun fiyatlarındaki artış sonucu yılın ikinci yarısına kayabilir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER