Mevduat faizinde hesap değişti! Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor

Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor. Merkez Bankası verilerine göre, geçen ay itibarıyla 22 yılın zirvesine ulaşan mevduat faizi, son bir haftada 4.4 puan birden geriledi. Banka şubesine gidip bire bir görüşmelerde ‘müşteri bazlı’ sunulan mevduat faizi de, bir ay içinde yüzde 60’tan yüzde 47’ye indi. İşte düşüşün nedenleri ve detaylar...

Mevduat faizinde hesap değişti! Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor - Sayfa 1

Bir ay önce banka şubelerinde yüz yüze yapılan görüşmeler sonrası yüzde 60’a kadar yükselen TL mevduat faizi oranları bu hafta itibarıyla yüzde 50’nin altına geriledi.

114
Mevduat faizinde hesap değişti! Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor - Sayfa 2

Hürriyet'te yer alan habere göre; bankaların ilan ettiği mevduat faizi oranlarıyla şubeye gidip bire bir görüşmelerde ‘müşteri bazlı’ sunulan mevduat faizi arasındaki makası tespit etmek için 7 ayrı bankaya gidildi.
 

214
Mevduat faizinde hesap değişti! Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor - Sayfa 3

Buna göre bir ay önce, bankalara göre değişmekle birlikte yüzde 57 ila yüzde 58.5 aralığında değişen; genel müdürlüklerin de devreye girmesiyle yüzde 60’a kadar yükselen mevduat faizi, son iki haftadır önce yüzde 54’e sonra yüzde 47’ye kadar geriledi.
 

314
Mevduat faizinde hesap değişti! Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor - Sayfa 4

Bankaya göre değişmekle birlikte, bir ay vadede 100 bin liraya sunulan mevduat faizi yüzde 44, 250 bin liraya sunulan mevduat faizi yüzde 45; 500 bin liraya yüzde 47 şeklinde seyrediyor.
 

414