Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul ve Ankara için alarm verildi! Önümüzdeki 4-5 güne dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hafta için peş peşe uyarı geldi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesi beklenirken tüm yurtta sağanak, fırtına ve çöl tozunun etkili olacağı belirtildi. İstanbul dahil 16 il için sağanak alarmı verilirken, sel ve su baskınlarına da dikkat çekildi. İşte uzmanlardan yeni hafta için hava durumu değerlendirmesi…

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul ve Ankara için alarm verildi! Önümüzdeki 4-5 güne dikkat - Sayfa 1

Türkiye, pazar gününe sağanak yağmurla başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hafta için uyarı üstüne uyarı geldi. Bir süredir çöl tozlarının etkisinde olan yurt için sağanak alarmı verildi.

 

116
Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul ve Ankara için alarm verildi! Önümüzdeki 4-5 güne dikkat - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği, Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. İç Anadolu Bölgesi'nde yer toz taşınımı beklendiğine dikkat çekildi.

216
Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul ve Ankara için alarm verildi! Önümüzdeki 4-5 güne dikkat - Sayfa 3

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK
Hava sıcaklığının Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesinin beklendiği belirtildi.

316
Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul ve Ankara için alarm verildi! Önümüzdeki 4-5 güne dikkat - Sayfa 4

SEL UYARISI GELDİ

Önümüzdeki hafta yurdun tamamında görülecek yağış nedeniyle Meteoroloji tarafından sel uyarısı da verildi. Yapılan açıklamada, "Yağışların kuzey ve iç kesimlerde genellikle yağmur, yer yer sağanak, kalan kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Pazartesi ve salı günü rüzgarın Marmara'nın batısı ile Ege'nin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor" ifadelerine yer verildi.

416