Meteoroloji'den 'sel baskınlarına dikkat' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayımladığı son hava durumu raporunda 12 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Yağışların ülke genelinde etkili olması beklenirken, havaların ise parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Peki hangi ilde hava nasıl olacak? İşte 22 Mayıs 2023 Pazartesi hava durumu raporu...

Meteoroloji'den 'sel baskınlarına dikkat' uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji 22 Mayıs Pazartesi günü hava durumu raporunu yayımladı. 5 günlük yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan sağanak yağış bu hafta da etkisini sürdürecek. Sel baskınlarına karşı il il uyarı yapıldı.
 

122
Meteoroloji'den 'sel baskınlarına dikkat' uyarısı - Sayfa 2

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 

222
Meteoroloji'den 'sel baskınlarına dikkat' uyarısı - Sayfa 3

Yağışların: İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın: Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
 

322
Meteoroloji'den 'sel baskınlarına dikkat' uyarısı - Sayfa 4

Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.
 

422