Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: İstanbul dahil çok sayıda il için alarm verdi

Meteoroloji, hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, İstanbul dahil çok sayıda ile sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışların, gece saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: İstanbul dahil çok sayıda il için alarm verdi - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Temmuz'da ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, İstanbul'un Anadolu Yakası ve İskenderun Körfezi ile Kocaeli, Sakarya ve Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege'de kuzeybatı, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: İstanbul dahil çok sayıda il için alarm verdi - Sayfa 2

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri, bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: İstanbul dahil çok sayıda il için alarm verdi - Sayfa 3

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney Ege'de kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: İstanbul dahil çok sayıda il için alarm verdi - Sayfa 4

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Akdeniz’in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de güneybatıdan yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.