Meteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Yurt genelinde beklenen hava durumu vatandaşın gündeminde yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden deprem bölgesi için deprem bölgesi için turuncu kodlu uyarı yapıldı. İşte MGM'nin hava durumu raporu...

Meteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Sakarya hariç), Ege (Afyonkarahisar hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Burdur, Sinop, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

110
Meteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 2

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli; Adıyaman il geneli ile Malatya'nın güney, Kahramanmaraş'ın kuzey ve doğu, Elazığ'ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. 

210
Meteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 3

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

310
Meteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 4

DEPREM BÖLGESİNE TURUNCU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, K.Maraş, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Kilis için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

410