Meteoroloji'den 'bu illerde yaşayanlar dikkat' uyarısı: 'Felakete yol açabilir'

Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayımladı. 'Felakete yol açabilir' denerek uyarı geldi. Perşembe günü ise İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. Peki, bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den 'bu illerde yaşayanlar dikkat' uyarısı: 'Felakete yol açabilir' - Sayfa 1

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı. Perşembe günü ise İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağış var.
 

116
Meteoroloji'den 'bu illerde yaşayanlar dikkat' uyarısı: 'Felakete yol açabilir' - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya, Eskişehir ve Adana çevreleri, Ankara’nın güney, Rize ve Artvin'in iç kesimleri, İskenderun Körfezi ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor.
 

216
Meteoroloji'den 'bu illerde yaşayanlar dikkat' uyarısı: 'Felakete yol açabilir' - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
 

316
Meteoroloji'den 'bu illerde yaşayanlar dikkat' uyarısı: 'Felakete yol açabilir' - Sayfa 4

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.
 

416