Meteoroloji'den 42 il için kar yağışı uyarısı! Soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına aldı

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre 42 ilde kar yağışı bekleniyor. İşte kar yağışı beklenen iller...

Meteoroloji'den 42 il için kar yağışı uyarısı! Soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına aldı - Sayfa 1

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgasıyla birlikte İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde kar yağışı görüldü. Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışını bugün itibarıyla İç Anadolu da etkili olması bekleniyor.

115
Meteoroloji'den 42 il için kar yağışı uyarısı! Soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına aldı - Sayfa 2

İzlanda soğukları yurdun tamamında etkisini gösteriyor. Soğuklarla birlikte Doğu Anadolu'nun birçok ilinde kar yağışı etkisini gösterdi. Birçok ilde hava sıcaklığı eksi değerlere ulaştı.

215
Meteoroloji'den 42 il için kar yağışı uyarısı! Soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına aldı - Sayfa 3

42 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI
Meteoroloji'nin hava tahminine göre Hakkari, Van, Bitlis, Şırnak, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce, Ankara, Eskişehir, Karabük, Bolu, Bursa, Kütahya ve Bilecik illeri için kar yağışı uyarısı yapıldı.

315
Meteoroloji'den 42 il için kar yağışı uyarısı! Soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına aldı - Sayfa 4

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, (Antalya hariç) Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Doğu Akdeniz'in doğusu, (Batman hariç) Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Bingöl, Ordu ve Giresun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

415