Meteoroloji'den 22 il için uyarı! Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporu yayımlandı. MGM, 22 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Yapılan değerlendirmeye göre yer yer sağanak yağışlı havanın etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının da 4-5 derece düşerek mevsim normallerinin altında olacağı belirtildi. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

Meteoroloji'den 22 il için uyarı! Sağanak yağış etkili olacak - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre sağanak yağışlı hava etkili olacak. Hava sıcaklıklarının hafta sonunda azalarak tüm yurtta mevsim normellerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. 
 

115
Meteoroloji'den 22 il için uyarı! Sağanak yağış etkili olacak - Sayfa 2

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun (Mardin hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

215
Meteoroloji'den 22 il için uyarı! Sağanak yağış etkili olacak - Sayfa 3

Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

315
Meteoroloji'den 22 il için uyarı! Sağanak yağış etkili olacak - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA
Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ile Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

415