Meteoroloji'den 18 il için uyarı: Hava sıcaklıkları 2-4 derece düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. 18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunulurken Trakya dışındaki tüm bölgelerde yağışlı hava olacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının da iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı değerlendirilmesinde bulunuldu. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

Meteoroloji'den 18 il için uyarı: Hava sıcaklıkları 2-4 derece düşecek - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi dışında tüm bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 

111
Meteoroloji'den 18 il için uyarı: Hava sıcaklıkları 2-4 derece düşecek - Sayfa 2

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Anadolu’nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Adana ve Osmaniye’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

211
Meteoroloji'den 18 il için uyarı: Hava sıcaklıkları 2-4 derece düşecek - Sayfa 3

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

311
Meteoroloji'den 18 il için uyarı: Hava sıcaklıkları 2-4 derece düşecek - Sayfa 4

18 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman, Antalya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Malatya, K.Maraş, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tunceli, Aksaray ve Osmaniye illeri için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

411