Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı: Hızı 80 km

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda rüzgarın hızının 80 km'ye kadar çıkarmasının beklendiği belirtildi.

Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı: Hızı 80 km - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporu ile bugün İstanbul ve çok sayıda kent için sarı kodlu uyarıda bulundu.

111
Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı: Hızı 80 km - Sayfa 2

Meteoroloji, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. 

211
Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı: Hızı 80 km - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan sarı kodlu uyarıda; Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir'de vatandaşların ve yetkililerin olumsuz durumlara karşı dikkatli olması gerektiği açıklandı.
 

311
Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı: Hızı 80 km - Sayfa 4

Sağanak ve gök gürültülü yağış
MGM'nin hava tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, İstanbul Avrupa Yakası'nın kuzey ve batısı, Afyonkarahisar, Antalya'nın iç kesimleri, Muğla'nın kuzeyi, Osmaniye, Adana'nın kuzeyi, Hatay'ın batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

411