Meteoroloji tarihi verdi! İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?

Meteoroloji hava sıcaklıkları hafta sonundan itibaren hissedilir derecede azalacağını açıkladı. Yeni soğuk hava dalgası İstanbul'a kar yağışını getirecek. Meteoroloji Uzmanı Şen, "Soğuk hava İstanbul'un kapısına kadar karı getirecek" dedi.

Meteoroloji tarihi verdi! İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç diğer bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

112
Meteoroloji tarihi verdi! İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? - Sayfa 2

MGM, bugün 25 il için sel ve su baskını uyarısı yaptı. Kuvveti̇ sağanak yağış nedeniyle 7 il için turuncu, 18 il için sarı uyarı yapıldı.

212
Meteoroloji tarihi verdi! İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? - Sayfa 3

Yağışların Batı ve Doğu Karadeniz'in yüksekleri, Toroslar mevkii ve Doğu Anadolu'da kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Antalya’nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin’in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Batı Karadeniz (Sinop hariç) Çanakkale’nin güneyi ile zamanla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Antalya merkez, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

312
Meteoroloji tarihi verdi! İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? - Sayfa 4

İSTANBUL'DA HAVA NASIL?

Meteoroloji, İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. 20 Ocak cuma günü gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek.

412