Meteoroloji: Hava sıcaklıklarında ani düşüş etkili olacak, çarşamba gününe dikkat

'Mart kapıdan baktırdı' dedirtecek günler geliyor. Çarşambadan itibaren hava sıcaklığı 10 derece birden düşüyor. Meteoroloji'nin 27 Mart tarihli 5 günlük hava durumu raporunda yer alan verilere göre botların ve montların dolaplardan geri çıkarılması gerekebilir.

Meteoroloji: Hava sıcaklıklarında ani düşüş etkili olacak, çarşamba gününe dikkat - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ve (Malatya hariç) Doğu Anadolu Bölgelerinin, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Çankırı ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği; yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
 

115
Meteoroloji: Hava sıcaklıklarında ani düşüş etkili olacak, çarşamba gününe dikkat - Sayfa 2

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.
 

215
Meteoroloji: Hava sıcaklıklarında ani düşüş etkili olacak, çarşamba gününe dikkat - Sayfa 3

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

315
Meteoroloji: Hava sıcaklıklarında ani düşüş etkili olacak, çarşamba gününe dikkat - Sayfa 4

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

415