Memur-Sen, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge artışından yararlanmasını istedi

Son dakika: Kamu çalışanları ile memur emeklilerinin yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin süreç devam ediyor. Bu ayın sonunda tamamlanarak TBMM'ye sunulması beklenen düzenlemeye dair Memur-Sen'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunduğu talepler de netleşti. Buna göre 3600 ek göstergeden tüm memurların yararlanmasını istedi.

Memur-Sen, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge artışından yararlanmasını istedi - Sayfa 1

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), tüm memurların ek gösterge artışından yararlanmasını, emeklilik aylıklarında artış sağlayacak yansıtma oranlarının da yükseltilmesini talep etti.
 

141
Memur-Sen, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge artışından yararlanmasını istedi - Sayfa 2

Ek gösterge kapsamında 3 milyon 175 bin kamu çalışanı bulunuyor. Ek gösterge dışında kalan personelle birlikte 4 milyon çalışan, 2 milyonun üzerinde de emekli bulunuyor.

241
Memur-Sen, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge artışından yararlanmasını istedi - Sayfa 3

YANSITMA ORANI TALEBİ
Konfederasyon ilk olarak ek göstergesi olmayanlara gösterge verilmesini ve mevcut tazminat yansıtma oranları arasındaki adaletsizliğin giderilmesini istedi. Memur-Sen, tüm çalışanların gösterge artışından faydalanabilmesi için tazminat yansıtma oranlarında yeni ek gösterge kademeleri belirledi.

341
Memur-Sen, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge artışından yararlanmasını istedi - Sayfa 4

Konfederasyon, mevcut 2200- 3600 ile 3600-4800 ek göstergeler arasında oluşturulacak bu kademelerle, ek göstergelere ilişkin düzenlemenin adil şekilde sonuçlanmasını talep ediyor.

441