Megakent İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor - Saat ve tarih belli oldu

Meteoroloji'ye göre il ve ilçelerdeki hava durumu tahmini belli oldu. Son tahminlere göre, Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışının perşembe sabahı 6-7 gibi başlayacağını belirterek önemli uyarılarda bulundu. AKOM da İstanbul'da pazar günü metrekareye 12 kilograma kadar kar düşeceğini bildirdi.

Megakent İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor - Saat ve tarih belli oldu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen peş peşe kar yağışı uyarılarının ardından İstanbul’a beklenen kar yağışı ile ilgili detaylar netleşti.

113
Megakent İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor - Saat ve tarih belli oldu - Sayfa 2

Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı ile son detayları paylaşarak İstanbul’a beklenen yağışın perşembe sabahı 6 civarlarında başlayacağını duyurdu. İşte Orhan Şen’in kar yağışı ile ilgili yaptığı o açıklama:

213
Megakent İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor - Saat ve tarih belli oldu - Sayfa 3

“10-15 Mart arası günlerinde soğuk hava ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olacak. Gece sıcaklıkları sıfırın altına düşecek. Bu nedenle geceleri buzlanma ve don olayı görülebilecek.

313
Megakent İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor - Saat ve tarih belli oldu - Sayfa 4

Kar yağışı perşembe sabah saat 6-7 dolayında İstanbul’un Avrupa yakasının kuzey ilçelerinden giriş yapacak görünüyor. Önceleri karla karışık yağmur şeklinde başlar. Aralıklı olarak pazartesi sabahına kadar yerde ve gök de kar yağışını İstanbullular görecek.

413