Erdoğan: Güney sınırı güvenli olana kadar mücadele bitmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu ülkedeki her bir vatandaşımızın güvenliğini, huzurunu teminat altına almak için terör örgütlerinin başını eziyoruz. Güney sınırlarımızı bir uçtan diğer uca 30 kilometre derinliğinde bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Ülkemizin güvenlik önceliklerine göre bu operasyonları sürdüreceğiz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan: Güney sınırı güvenli olana kadar mücadele bitmeyecek

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümü dolayısıyla dün Bitlis’in Ahlat ilçesindeydi. Düzenlenen etkinliklerde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

AHLAT’I DA YENİDEN İHYA EDİYORUZ

“Avrupa’nın kendi içindeki barbarlığın zirveye ulaştığı, dini amaçlı görünen ama aslında tamamen yağma niyetli Haçlı seferleri ile oluk oluk kan döktüğü, doğudan batıya bir medeniyet göçünün yaşandığı çağlarda Ahlat, bölgesinin parlayan yıldızı olarak öne çıkmıştır. Gençler, Ahlat asırlar boyunca Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te açtığı kapının adeta muhafızı ve tasnif merkezi olmuştur. Bu şehir tıpkı Malazgirt gibi maalesef uzunca bir süre ihmal edilmiştir. Malazgirt’le birlikte Ahlat’ı da tarihi ve manevi ehemmiyetine uygun yeniden imar ve ihya ediyoruz. Gençler, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin bir şubesini de buraya inşa ederek, Anadolu’yu milletimize vatan yapan ecdadın mirasına sahip çıkıyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER