2024 asgari ücreti ne kadar olur? Bakan'dan ara zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin tek zam sinyali verirken, ara zamma gerek kalmayacak söyledi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
2024 asgari ücreti ne kadar olur? Bakan'dan ara zam açıklaması

Milyonlarca çalışan 2024 Ocak ayında asgari ücrete gelecek zammı merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücretleilgili flaş açıklamalar geldi.

Bakan Işıkhan "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.

Asgari ücret görüşmeleri Aralık ayı içerisinde başlayacak. 31 Aralık itibari ile de kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı.

"TÜM PARAMETRELER İYİ GİDİYOR"

O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER