Almanya'dan Rus muhaliflere vize kolaylığı

Almanya İçişleri Bakanlığı, Rus muhaliflere vize ve oturum izni kolaylığı getirileceğini açıkladı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Almanya'dan Rus muhaliflere vize kolaylığı

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada yeni kabul edilen kriterlere göre Rus muhaliflerin Almanya'ya gelip yerleşmesinin hızlandırılacağını ve kolaylaştırılacağını duyurdu.

Sözcü bu uygulamadan yararlanabilecek kişilerin Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşa karşı tavır alan ve Moskova'nın baskısını hisseden insan hakkı aktivistleri, sivil toplum çalışanları ve Almanya ile bağlantısı olan gazeteci ve araştırmacılar olabileceğini ifade etti ve ailelerinin de bu uygulamadan faydalanabileceğini belirtti.

Sözcü uygulamadan yararlanabilecek kişi sayısını tahmin edebilmek için güvenilir bir yol bulunmadığını sözlerine ekledi, ancak başvuru sahiplerinin geçerli bir neden göstermesi gerektiğini vurguladı.

Almanya'nın bu adımıyla vize işlemlerinde bazı bürokratik engellerin kaldırılmasını ve Schengen turist vizesyle 90 gün olan kalış süresinin uzatılmasını amaçlıyor.

Ancak Başbakan Yardımcısı Robert Habeck "ülkemize casusları getirmek istemiyoruz" ifadelerini kullanarak Rusların Almanya'da ağırlanması için "yanlış kişilerin mutlaka ayırt edilmesi" gerektiğinin altını çizmişti.

Kaynak: Euronews

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER