Trump'ın sipariş ettiği uçağın boyasını iptal etti

ABD Başkanı Biden, selefi Trump’ın çok istediği başkanlık uçağı tasarımını iptal etti. Trump, Air Force One’ın Amerikan bayrağını yansıtacak şekilde kırmızı, koyu mavi ve beyaz renklere boyanmasını istiyordu. Trump ile yaptığı sözleşme nedeniyle 1.1 milyar dolar zarar eden Boeing, böylece yeni maliyetlerden kurtulmuş oldu. 2018’de siparişi verilen uçağın planlanan teslimatı ise şimdiden 2 yıl gecikmiş durumda.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trump'ın sipariş ettiği uçağın boyasını iptal etti

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump’ın “Air Force One” uçaklarının renginin değiştirilmesi önerisini iptal etti. Trump, yeni uçakların mevcut “bebek mavisi” yerine Amerikan bayrağını yansıtacak şekilde kırmızı, mavi ve beyaz renklere boyanmasını istiyordu. Biden yönetiminden bir yetkili Trump’ın önerisinin “ek mühendislik, zaman ve maliyet getireceği” gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı.

Trump'ın sipariş ettiği uçağın boyasını iptal etti - Resim : 1

KOYU RENKTE ISINMA SORUNU

Eski başkanlardan John F. Kennedy döneminden bu yana aynı renklere sahip olan Air Force One, beyaz ve iki farklı mavi tonuna sahip. Trump uçağın alt kısmının koyu maviye boyanmasını istiyordu. Üretici Boeing, özellikle uçağın alt kısmına uygulanacak koyu renklerin uçağın aşırı ısınmasına yol açabileceğini, bazı küçük parçalarda aşırı ısınma sorunu görülebileceğini bildirmişti. Bunun önlenmesi için gerekli ek soğutma özelliklerinin ise maliyeti yükselteceği kaydedilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER