Sabah yazarı Barlas: Kabine toplantısında alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalıdır

Koronavirüs sebebiyle dört aydır yapılamayan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. MGK sonrası 5 maddelik bildiri yayımlandı. Bildirinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması gerektiği görüşünü savunan Sabah yazarı Mehmet Barlas, bu sayede alınacak tedbirlerin halk tarafından hemen benimseneceği ve büyük ölçüde uyulacağını yazdı.

F5HABER F5HABER
Sabah yazarı Barlas: Kabine toplantısında alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalıdır

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Ankara'da gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından MGK kararlarının televizyon kanallarında haberciler tarafından açıklandığını belirterek, "Açıkçası toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçip alınan kararları milletle paylaşacağını sanıyordum. Çünkü Cumhurbaşkanı İstanbul'da yapılan bu tür önemli toplantılar sonrasında, alınan kararları milletle paylaşmıştı." diye yazdı.

Mehmet Barlas, temmuz ayında kabine toplantısı yapılacağına işaret ederek, "Mesela hafta sonu sokağa çıkma yasağının ne olacağı da bu toplantıda kararlaştırılacak. Dilerim Cumhurbaşkanı Erdoğan artık gelenek haline dönüştürülmesi gereken davranışını tekrarlar ve Millete hitap ederek kabinede alınan kararların etkin olmalarını sağlar." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER