Mahir Ünal'ın avukat eşinden Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a sert çıkış

Sosyal medya etik kurallarını eleştirirken Mahir Ünal ve ailesi için "Mesela karılarını dövüyorlar mı? Çocuklarına karşı nasıl bir tutum içindeler? Kız çocukları ile oğlan çocukları arasında fark gözetiyorlar mı?" diyen T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a, Ünal'ın avukat eşi Şule Özdin Ünal'dan sert yanıt geldi. "Sosyal medya etik kuralları” konu başlığı sizin zihninizde “mesela karılarını dövüyorlar mıdır?” pespayeliğine nasıl evrildi?" diye soran Ünal, yasal yollara başvuracağını açıkladı. 

F5HABER F5HABER
Mahir Ünal'ın avukat eşinden Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a sert çıkış

T24 yazarı Şirin Payzın köşe komşusu Mehmet Yılmaz'ın Mahir Ünal’ı hedef aldığı yazısını "Yeşil noktalılar, ahlak, ve sıradan faşizmin iktidar ilişkisi" notuyla paylaştı.

ÜNAL'IN EŞİNDEN SERT YANIT

Ünal'ın eşi Şule Özdin Ünal, Payzın'ın bu paylaşımına Yılmaz'ın yazısını da ekleyerek "Sosyal medya etik kuralları” konu başlığı sizin zihninizde “mesela karılarını dövüyorlar mıdır?” pespayeliğine nasıl evrildi?" diye sordu.

"NEFRET DİLİNİZLE KADINI AŞAĞILAYAN SİZSİNİZ"

Ünal "Eğer kötülük sıradanlaşıyorsa; her toplumsal konu gündeme geldiğinde bunu bir şekilde muhatabınızın özel hayatı ile ilişkilendirdiğiniz, düşmanı olduğunuz bir gruba saldırı aracına dönüştürdüğünüz, kişiselleştirdiğiniz için sıradanlaşıyor. Sözde kadın haklarını savunup kendi mahallenizden olmadığını düşündüğünüz kadınları aşağılayarak, nefret diliniz ve önyargınızla bunu siz yapıyorsunuz, başkası değil..." diye konuştu. 

"YASAL YOLLARLA MÜCADELE EDECEĞİM"

Ünal sözlerinin devamında "Şunu bilmenizi isterim ki ayrımcı, cinsiyetçi nefret dilinizle bir avukat olarak yasal yollarla sonuna kadar mücadele edeceğim ." ifadelerini kullandı. 

MEHMET YILMAZ NE DEMİŞTİ?

"Kötülüğün sıradanlaşması" başlığını taşıyan köşe yazısında, AK Parti'li siyasetçilerin özel hayatlarını merak ettiğini belirten Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

"Recep Tayyip Erdoğan’ın partideki yardımcısı Mahir Ünal’ın günlük hayatını çok merak ediyorum. Bunu merak etmemin nedeni Mahir Bey’in, kadın politikacı ve gazetecilere ağır hakaretler yağdıran bazı sosyal medya hesaplarını 'etik kurallara uyan milli hesaplar' olarak tarif etmiş olması. Ve aslına bakarsanız "Mahir Ünal" ismi altında tanımlanmış bir birey olarak sadece Mahir Bey’inkini değil, iktidardaki koalisyonun bütün yöneticilerinin özel hayatlarında nasıl tipler olduğunu merak ediyorum."

Mahir Ünal'ın avukat eşinden Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a sert çıkış - Resim : 1

Hızını alamayan Mehmet Y. Yılmaz "Mesela karılarını dövüyorlar mı? Çocuklarına karşı nasıl bir tutum içindeler? Kız çocukları ile oğlan çocukları arasında fark gözetiyorlar mı? Komşuları ile ilişkileri nasıl? Karşı cinse nasıl davranıyorlar? Bir kadın ile tanıştıklarında akıllarından ilk geçen ne oluyor? Haksızlıklar karşısında susarak "dilsiz şeytan" olmayı eleştirirler mi? Elde ettikleri pozisyonu kaybetmek pahasına itiraz etme kudretine sahipler mi? Bunları merak etmemin nedeni toplumu sarsan (hepsini sarsmadığını da biliyoruz, en azından bir bölümünü sarsan diyeyim, daha doğru sanırım) olaylar karşısında dut yemiş bülbül rolü oynamaları." diyerek yazısını sürdürdü.

MAHİR ÜNAL'DAN MEHMET YILMAZ'A YANIT:

ÖZELEŞTİRİ YAPMAMAK DÜŞMANI GİBİ GÖRDÜĞÜ GRUBA NEFRET KUSMAK SORUNUDUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya İletişim Sorumlusu Mahir Ünal, sosyal medya etik kurallarını eleştiren köşe yazarı Mehmet Yılmaz'a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ünal, "Bu farkındalık çalışması bir kez daha kadim bir ahlaki sorunu gün yüzüne çıkardı. Bu ahlaki sorun, hiçbir konuda öz eleştiri yapmamak, kendisi ile asla yüzleşmemek ve bir farkındalık çalışması üzerinden bile düşmanı olarak gördüğü gruba nefret kusmak sorunudur." ifadelerini kullandı.

"Sosyal medya etik kuralları adı altında 12 madde yayımladık, amaç bir sosyal medya farkındalık çalışması yapmaktı. Her birimiz sosyal medya kullanıcıları olarak bir duralım, düşünelim istedik. Hangi görüşten, düşünceden olursak olalım sosyal medyada davranışlarımıza bir ayna tutalım istedik. Bu kurallara uyacağını taahhüt edenlere hesaplarına yeşil ikon koymalarını söyledik. Bu farkındalık çalışması bir kez daha kadim bir ahlaki sorunu gün yüzüne çıkardı. Bu ahlaki sorun, hiçbir konuda öz eleştiri yapmamak, kendisi ile asla yüzleşmemek ve bir farkındalık çalışması üzerinden bile düşmanı olarak gördüğü gruba nefret kusmak sorunudur."

"NEFRET VE ÖNYARGI DİLİNİZ ETİK KURALLARINI ANLAMANIZI İMKANSIZ KILIYOR"

Etik olmayan veya suç içeren davranışların iki şekilde yaptırım göreceğine işaret eden Ünal, ahlaki sorunun "kınama ve ayıplama", suçun ise "hukuki" yaptırımla karşılaşacağını, suçun kişisel olduğunu vurguladı.

Ünal, ahlaksızlığın, kişisel olan üzerinden o gruba ait olduğunu düşündüğü herkese saldırmak olduğunu belirterek "Bu etik kurallara uymayı taahhüt etmek yerine düşmanlık eden bu zihin yapısına şunu söyleyebilirim, sizin ruhunuzu kaybetmenize neden olmuş nefret ve ön yargı dili zaten sadece sosyal medya değil herhangi bir konudaki 'etik kuralları' anlamanızı imkansız kılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"BİZ KİMSENİN ÖZEL HAYATINI MERAK ETMİYORUZ"

İsminin geçtiği bir köşe yazısını eleştiren Ünal, "Biz kimsenin özel hayatını merak etmiyoruz bay yazar, yaptığı işle ilgileniyoruz. Biz bir olumsuzlukla karşılaştığımızda hatalı olanın o birey olduğunu düşünüyor ve tepkimizi belirliyoruz. O birey üzerinden bir grubu nefretimizin hedefi haline getirmiyoruz." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER