Abdurrahman Dilipak: Devlet nimet olsaydı peygamberler hicret etmezdi

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün kaleme aldığı yazısında eleştirilerini bir hayli yüksek perdeye taşıdı. Üstü kapalı AK Parti iktidarına yüklenen Dilipak "Devlet ezeli ve ebedi olmaz" tespitini yaptı. "Allah kimseyi devletsiz bırakmasın" diyen Dilipak, "Kimsenin devletini de başına bela etmesin" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Devlet nimet olsaydı peygamberler hicret etmezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin 18. kuruluş yıl dönümünde "Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şuanki konumumuzdan daha ilerki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın." açıklamasında bulunmuştu. Bu sözler siyaset arenasında uzun süre tartışılmıştı. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak "Bir nefes sıhhat" başlıklı yazısında bu sözlere göndermede bulunarak "Hz. Ömer’e benzeyenler ne kadar alî ise, onun yolundan uzaklaşanlar o kadar adi’dir!" yorumunda bulundu. 

"HAYIRSIZ DEVLET HAYIRSIZ EVLATTAN DAHA BÜYÜK TEHLİKEDİR"

"Devlet" enine boyuna anlatan Dilipak "Allah kimseyi devletsiz bırakmasın. Kimsenin devletini de başına bela etmesin, ona başka bela gerekmez! Belasını bulmuştur. Hayırsız devlet, hayırsız evlattan daha büyük bir tehlikedir. Hayırsız devlet ya halkına zulmeder, ya da sizin çocuklarınızı alır, başkalarına zulmeder. İlahlık ve Rablik taslar. Bir suç örgütüne dönüşür. Yaptığı kanunlar hukuka uygun değilse ve Hakkı korumuyorsa, suç aletidir. Din adına da kurulsa ya da din adına hareket ettiğini de söylese, o devlette adalet yoksa meşruiyetini kaybeder. Bir devletin karakteri ya adalettir ya da zulüm. Zulme sapan devlet, devletin tepesindeki karar vericiler ve onu uygulayan bürokrasi suç örgütüne dönüşür." ifadelerini kullandı. 

"DEVLET EZELİ VE EBEDİ OLMAZ"

"Devlet ezeli ve ebedi olmaz. İnsan yapısı hiçbir şey ve insanın kendisinin ezel ve ebed iddiası olamaz. " diyen Dilipak "Devletsizlik de büyük bir beladır. Devletiniz yoksa zalim devletlerin oyuncağı olursunuz. Sizin devletiniz de adaletten uzaklaşırsa, ya zalim bir devletin oyuncağı olur ve size zulmeder ya da o zalim devletin kendisi başkalarını boyunduruğu altına alarak kendi halkını memnun ederken başkalarına zulmeder. Sonuçta bu da zalim bir devlettir. Haksızlığın ne için, kime karşı yapıldığı önemli değil." yorumunu yaptı. 

"DEVLET ADİL OLURSA SAADET ZALİM OLURSA FELAKETTİR"

"Devlet adil olursa saadet’tir, zalim olursa felaket’tir." ifadelerini kullanan Dilipak "Onun için devlete karşı olmak ya da devletçi olmak, her zaman doğru bir tercih olmayabilir.. Devletin de yanlışları olabilir, devlete karşı çıkanların da.. Her zaman Bolu beyi olmak ya da Köroğlu olmak haklı olmak anlamına gelmez. Haklı olmak, kimseye haksızlık yapma hakkı da vermez. Aslolan ıslahattır. İnsanları kaçırmak değil kazanmaktır. Cezalandırmak kadar affetmek de önemlidir." diye yazdı. 

"DEVLET NİMET OLSAYDI PEYGAMBERLER HİCRET ETMEZDİ"

Dilipak yazısının son bölümünü "Bakın, eğer devlet her halukârda “nimet” olsaydı, herhalde bazı peygamberler hicret etmezlerdi. “Hicret” kaçıp gitmek değil elbette. Hicret geri dönüş umudunu içinde taşıyan yeni bir başlangıçtır." sözleriyle sürdürdü. 

SONRAKİ HABER