Abdurrahman Dilipak bombaladı: Bunlar aslında işgal ordularının Truva atları

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, dilimize yerleşmiş batı kökenli kelimelerin kullanılmasını eleştirerek "Bu nesil, din, tarih ve gelenekten kopartıldı. " diye yazdı. Dilipak 'batı kültürünün' müslüman toplumlara zarar verdiğini öne sürdü ve "Her tarafta 'Kült-ür merkezi', her tarafta 'Spor salonu', her tarafta 'Okul'. Bunlar aslında işgal ordularının Truva atları.. Hatta giderek 'cami'lerimiz de elden çıkıyor" ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak bombaladı: Bunlar aslında işgal ordularının Truva atları

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında Batı kültürüne ait kelimelerin anlamı bilinmeden kullanıldığını ve bu kelimelerin 'İşgal ordularının Truva atı' olduğunu savundu. 

'Kült, spor, eğitim' başlıklı yazısında Dilipak, "İçimiz, dışımız 'batı'.. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz. Ve artık onların 'dil'i ile de konuşmaya başladık" ifadelerini kullandı.

"Bazı kelimeleri ne kadar kullanıyoruz, hem de ne anlama geldiğini bilmeden ve düşünmeden." diyen Dilipak  "Her tarafta 'Kült-ür merkezi', her tarafta 'Spor salonu', her tarafta 'Okul'..Bunlar aslında işgal ordularının Truva atları.. Hatta giderek “cami”lerimiz de elden çıkıyor. İkonalarımız oluşuyor, ritüel, seremoni, dua ve ayin-i ruhaniler camiye hakim oluyor." yorumunda bulundu. 

"İÇİMİZ DIŞIMIZ BATI"

Batı'nın değerlerinin toplum tarafından içselleştirildiğini kaydeden Dilipak "İçimiz, dışımız 'batı'.. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz. Ve artık onların 'dil'i ile de konuşmaya başladık. Okul onların, Media da öyle. STK’lar da fonlanınca bizim birçok STK, batılı yaşam tarzı ve algı dünyasının misyoneri oldu." diye yazdı.

"BU NESİL DİN TARİH VE GELENEKTEN KOPARTILDI"

"Bu nesil, din, tarih ve gelenekten kopartıldı" ifadelerini kullanan Dilipak  Osman Yüksel”in 'Bir Nesli Nasıl Mahvettiler' adlı kitabını hatırlatarak 'Mabed'lerimiz elimizden alındı, önünde törenler düzenlediğimiz 'Abide'ler diktiler meydanlara. 'Tanrı Agustus'a adanmış 'ay'ımız var. Tâhir nedir bilmiyoruz ama, herkes temizlik tanrıçası 'Hygiene'i bilir ve 'Gusül' almayı bile unutan bu nesile derdimizi nasıl anlatacağız, bilmiyorum. Çünkü hem lisanımızı kaybettik, hem kalbimizi, ağzımızda o konuşmaya yarayan organımız başka musikiler terennüm ediyor bize.." dedi.

SONRAKİ HABER