Meclis'in verdiği ara uzadı, EYT'de ilk maaş tarihleri değişti, EYT iptal mi oldu?

EYT son durum milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaralar sarılmaya çalışırken bir yandan da Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi merak ediliyor. Asrın felaketi olarak adlandırılan deprem nedeniyle ara verilen Meclis, çalışmalara 28 Şubat'ta başlayacak. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yeni gelişme sonras EYT'de ilk maaş tarihini paylaştı.

Meclis'in verdiği ara uzadı, EYT'de ilk maaş tarihleri değişti, EYT iptal mi oldu? - Sayfa 1

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem tam 11 ilimizde büyük yıkımlara neden olurken, 40 binin üzerinde canı aldı. Yaşanan bu felaket sonrası TBMM çalışmalarına verilen ara 28 Şubat'a kadar uzatıldı. Milyonların merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin de salı ya da çarşamba günü yasalaşması beklenirken, gelen son açıklama dengeleri değiştirdi.

120
Meclis'in verdiği ara uzadı, EYT'de ilk maaş tarihleri değişti, EYT iptal mi oldu? - Sayfa 2

EYT son dakika gelişmeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan ve kabul edilen EYT düzenlemesi bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girecekti. 

220
Meclis'in verdiği ara uzadı, EYT'de ilk maaş tarihleri değişti, EYT iptal mi oldu? - Sayfa 3

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından Meclis çalışmalarına ara verdi. Bugün yapılan açıklama ile verilen aranın 28 Şubat'a kadar uzatıldığı belirtildi. Bu durumda milyonlar EYT iptal mi oldu, ertelendi mi? sorularının yanıtını aramaya başladı. EYT hakkında merak edilenleri sizin için haberimizde derledik.

320
Meclis'in verdiği ara uzadı, EYT'de ilk maaş tarihleri değişti, EYT iptal mi oldu? - Sayfa 4

MECLİS'TE VERİLEN ARA 28 ŞUBAT'A UZADI

Elitaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem."

 

420