Marmaris'te orman yangını... Bakan Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda

Muğla Marmaris'te farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele üçüncü gününde... Alevler, sert esen rüzgarın etkisiyle Marmaris güzergahına doğru ilerlemeye başladı. Meteorolojik verilere göre bugün öğleden sonra rüzgarın etkisinin 3 günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Son duruma ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ''Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda. Gün içinde güzel haberi veririz'' dedi.

Marmaris'te orman yangını... Bakan Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda - Sayfa 1

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran'da saat 20.00 sıralarında çıkan yangın devam ediyor.

114
Marmaris'te orman yangını... Bakan Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda - Sayfa 2

Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Sabah erken saatlerde ise havadan müdahale yeniden başladı.

214
Marmaris'te orman yangını... Bakan Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda - Sayfa 3

''BÜYÜK ÖLÇÜDE SIKINTI GİDERİLMİŞ DURUMDA''
 
Son duruma ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ''Öğleden itibaren yüksek hava hızlı rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme var. Dün gece sabaha kadar bütün teşkilatlarımız yoğun çalışmayı karadan sürdürdü. Toplam 453 arazöz var. Toplam araç sayısı bakımından da adım atacak yer yok 1148. 3 bin 800 civarında personel görevli. Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda. Son sözü söylebilmek için bugünü izlemek durumundayız. Gün içinde güzel haberi veririz'' dedi.

314
Marmaris'te orman yangını... Bakan Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda - Sayfa 4

DUMAN VE KÜLLER İLÇE MERKEZİNE ULAŞTI 
Bördübet mevkisindeki yangının duman ve külleri rüzgarın etkisiyle ilçe merkezine kadar geldi.

414