MARLİN İDA Mavi Vatan'da! İlk tatbikatına katıldı

Milli Savunma Bakanlığı, insansız deniz aracı MARLİN'in muharip su üstü platformlarıyla DENİZKURDU-II/2024 tatbikatında ilk kez kullanıldığını duyurdu.

MARLİN İDA Mavi Vatan'da! İlk tatbikatına katıldı - Sayfa 1

Türkiye'nin yerli ve milli savunma araçları havada kendini kanıtlarken, kara ve denizlerde de aynı vizyonla çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda ASELSAN, MARLİN S/İDA'yı üretti.

Testlerini tamamlayan MARLİN, Mavi Vatan'da ilk görevine çıktı.

MARLİN İDA Mavi Vatan'da! İlk tatbikatına katıldı - Sayfa 2

İlk kez tatbikata katıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), insansız deniz aracı MARLİN'in muharip su üstü platformlarıyla DENİZKURDU-II/2024 tatbikatında ilk kez kullanıldığını duyurdu.

MARLİN İDA Mavi Vatan'da! İlk tatbikatına katıldı - Sayfa 3

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Elektronik Harp faydalı yükleri entegre edilmiş TCB 1101 MARLİN-İnsansız Deniz Aracı (İDA), 9-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında DENİZKURDU-II/2024 Tatbikatı faaliyetlerine iştirak ettirilerek ilk kez fiilen muharip su üstü platformlarımız ile birlikte bir tatbikat senaryosu kapsamında görevlendirildi." denildi.

MARLİN İDA Mavi Vatan'da! İlk tatbikatına katıldı - Sayfa 4

"Kriz ve çatışma ortamında bir kuvvet çarpanı olarak kullanılabilecek"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterine 19 Ocak 2024 tarihinde alınan MARLİN İDA; DENİZKURDU-II/2024 Tatbikatı kapsamında, 11 Mayıs’ta Seçkin Gözlemci Günü’ne, 14-16 Mayıs’ta EH ve Keşif-Gözetleme faaliyetlerine istinaden tatbikatın Çok Tehditli Ortamda Harekât safhasına katıldı. Ayrıca Tanımlanmış Deniz Resmine katkı sağlandı.