Lise bahçesindeki 'yolcu uçağı' gören donup kalıyor

Antalya'nın Aksu ilçesindeki Uçak Bakım&nbsp; Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne hibe edilen eski yolcu uçağı, 7&nbsp; aylık çalışmayla, öğrencilere kütüphane, müze ve mini sinema salonu olarak hizmet&nbsp; vermek için hazır hale getirildi.<br />

Lise bahçesindeki 'yolcu uçağı' gören donup kalıyor - Sayfa 1

Antalya'nın Aksu ilçesindeki Uçak Bakım  Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne hibe edilen eski yolcu uçağı, 7  aylık çalışmayla, öğrencilere kütüphane, müze ve mini sinema salonu olarak hizmet  vermek için hazır hale getirildi.

124
Lise bahçesindeki 'yolcu uçağı' gören donup kalıyor - Sayfa 2

Almanya'nın Baden Havalimanı'ndan kalkan Sky Havayolları'nın Boeing  737-400 classic tipi "ZY 8756" sefer sayılı yolcu uçağı, 2011'de, Antalya  Havalimanı'na inişi esnasında sağ ana iniş takımındaki lastiğin patlaması sonucu  kanadının üstüne yattı. Kaza sırasında içinde 156 yolcu ve 6 kişilik mürettebat  bulunan uçak, onarımı mümkün olmayınca hurdaya ayrıldı.

224
Lise bahçesindeki 'yolcu uçağı' gören donup kalıyor - Sayfa 3

Uçak, Sky Havayolları'nın 2013 yılında iflası ile Antalya 6. İcra  Müdürlüğünce 1,5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı ancak üç ihalede  de alıcı bulamadı.

324
Lise bahçesindeki 'yolcu uçağı' gören donup kalıyor - Sayfa 4

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucu, bir  hayırsever tarafından satın alınan uçak, Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi'ne hibe edildi.
Okulun bahçesine taşınan uçağın içerisine, 7 aylık bir çalışmayla  kütüphane, müze ve mini sinema salonu kuruldu.

424