Kuvvetli sağanak bekleniyor - İstanbul, Ankara ve diğer illerde hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece düşecek. MGM tarafından 17 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu....

Kuvvetli sağanak bekleniyor - İstanbul, Ankara ve diğer illerde hava durumu nasıl? - Sayfa 1

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu (Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
 

Kuvvetli sağanak bekleniyor - İstanbul, Ankara ve diğer illerde hava durumu nasıl? - Sayfa 2

Yağışların; Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkların batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli sağanak bekleniyor - İstanbul, Ankara ve diğer illerde hava durumu nasıl? - Sayfa 3

17 İL İÇİN 'SARI' UYARI
 Meteoroloji'nin 'sarı' kodla uyardığı 17 ilde gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

MGM'den yapılan uyarıda, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Düzce'de vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi. 

Kuvvetli sağanak bekleniyor - İstanbul, Ankara ve diğer illerde hava durumu nasıl? - Sayfa 4

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI
Ankara Valiliği, kentte bugünden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini ve ani sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.