Kuru göz Covid-19’un işareti mi?

Dünyada 175 milyona yakın insanı hasta eden ve bu hastaların 4 milyona yakınının ölümüne yol açan koronavirüs hala kontrol altına alınmış değil. Son araştırmalar ve aşı kampanyalarıyla büyük yol kat edilmiş olsa da Covid 19 mutasyona uğrayıp sürekli kendine bir yol bulmaya devam ediyor. İnsanoğlu bu belaya karşı durmak için elinden geleni yapıyor. Araştırma üstüne araştırma yapıyor, bunun son örneği de Çin'den geldi. Uzmanlar corona virüs ve göz sağlığı ilişkisini değerlendirdi

Kuru göz Covid-19’un işareti mi? - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüsün, en yaygın belirtileri arasında öksürük, ateş ve yorgunluk yer alıyor. Fakat dünya genelindeki göz doktorları, göz kuruluğu yaşayan hasta sayısında artış olduğunu belirtiyor. Bilim insanlarına göre, Covid-19'un gözleri ederek kuruluğa yol açması mümkün, ancak evden çalışmayla birlikte sürekli ekrana bakmak ve maske takmak da bu duruma yol açan faktörler arasında yer alıyor.

110
Kuru göz Covid-19’un işareti mi? - Sayfa 2

Uzmanlar, göz kuruluğu ve diğer göz hastalıklarının Covid-19 ile ilişkisini değerlendirdi.
 

210
Kuru göz Covid-19’un işareti mi? - Sayfa 3

Çin’de Macau Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yapılan Mart 2021 tarihli bir araştırmaya göre, Covid-19’a yakalanan kişilerin yaklaşık yüzde 80'inde hafif hastalık gelişiyor. Hastaların yüzde beşi ise yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor.

310
Kuru göz Covid-19’un işareti mi? - Sayfa 4

Covid-19’un en tipik semptomları arasında ise  öksürük, ateş ve yorgunluk yer alıyor. Ancak, göz kuruluğu ve kırmızı göz gibi farklı semptomlar da bildiriliyor. Araştırmacılar, şimdi Covid-19’un semptomları hakkında pandeminin başlangıcından çok daha fazla şey biliyor ve birçok göz hastalığının Covid-19 ile bağlantılı olduğu kanıtlandı. 
 

410